Menu

Články

Charitativní akce v Holešově v letech 2010 - 2013

Vyhledávání

Každý může pomáhat

< návrat zpět

Sbírka víček pro Michalku stále pokračuje

Sbíráte plastová víčka pro Michalku ? Pokud ano, tak je důležité vědět, že tato akce bude pokračovat i v roce 2013. Sběr plastových víček je v současnosti snad nejrozšířenější charitativní akcí ve Zlínském kraji a stále pokračuje!!! Nasbíraná víčka jsou po ukončení akce vykoupena firmou , která se zabývá recyklací plastového odpadu, a získaná částka je použita na zkvalitnění života nemocných dětí, které žijí mezi námi a často o jejich existenci nevíme.

Jen pro připomenutí – premiéru sběru plastového odpadu si odbyl Holešov ve školním roce 2010/11, kdy jsme všichni začali s podporou této akce, věnované nemocné Michalce Macurové. Celkový výtěžek činil v červnu 2011 13,6 tuny vršků a rodiče Michalky získali finanční prostředky na zakoupení rehabilitační pomůcky Motomed a speciálního kočárku.


Od září 2011 do dubna 2012 pokračovala vrškománie sbírkou pro Anetku Kráčalíkovou z Velikové u Zlína. Pro nemocnou holčičku sbíraly víčka snad všechny školy ve Zlínském kraji, řada institucí a organizací a skvělý výsledek na sebe opět nenechal dlouho čekat – podařilo se nasbírat 7 580 kg vršků a rodiče Anetky tak mohli použít peníze na zakoupení polohovacího zařízení, lehátka na koupání Anetky a na stimulační pomůcku pro cvičení zraku.


Třetí holčičkou ve sbírkové řadě je v současnosti Michalka Láníková z Holešova – pro nemocnou Michalku sbíráme víčka od poloviny roku 2012 a rovněž tato akce bude zřejmě velmi úspěšná. Do sbírky se podařilo zapojit organizace snad z celé země – přehled sbírajících a přispívajících škol i jednotlivců je možné zjistit na webových stránkách Michalky - a jejím rodičům se podařilo se získat podporu např. i České pošty, takže dnes mohou všichni sbírající posílat bezplatně víčka na adresu Michalky do Holešova.

Děkuji všem, kteří se do této sbírky zapojili. Akce VÍČKA bude pokračovat do konce dubna 2013 – sbírejte i vy a pomozte obyčejným víčkem – tuto podporu Michalka potřebuje. Pomáhat může každý – záleží jen na vás, zda jím budete i vy.



Mgr. Svatava Ságnerová

o.s. Každý může pomáhat