Menu

Články

Charitativní akce v Holešově v letech 2010 - 2013

Vyhledávání

Každý může pomáhat

< návrat zpět

Mikulášský turnaj vyhrál polský tým

Již sedmý ročník Mikulášského turnaje, který každoročně pořádá Dívčí fotbalový klub Holešov, proběhl v neděli 7.prosince v hale 1. Základní školy ve Smetanových sadech. Účastníky byly kvalitní celky ze Slovenska (Šaľa a Nové Zámky – juniorky), tradiční polský host Goczalkowice Zdrój a šest týmů českých, hrajících divizní a krajskou soutěž žen. Osm družstev se střetlo ve vzájemných zápasech ve dvou skupinách a po vyřazovacích soubojích byly určeny dvojice, které bojovaly o postup do finále. Přihlížející diváci viděli velmi kvalitní fotbal, plný krásných kombinačních akcí a technických kousků; dominovala jimi především zahraniční družstva, ale i domácí tým. DFK Holešov prošel utkáními ve skupině s dvěma výhrami (v. Březnice 1:0, v. Babice 7:1) a remízou (v. Nové Zámky 2:2) a jeho hra těšila oko trenérů i diváků – letos se představil zatím nejkvalitnější celek v historii, v němž se snoubila prvoligová zkušenost s mládím a kvalitou; drobným kazem na předváděné hře však byl obrovský počet neproměněných šancí, což v dalším průběhu turnaje rozhodlo ... Do prvního semifinále se probojovaly celky Goczalkowic a Nových Zámků (1:0), v druhém se marně domácí Holešov pokoušel ztéci branku Šaľy (0:0) – v penaltovém rozstřelu pak nešťastně prohrál 0:1 a sen o finále se rozplynul … Zápas o třetí příčku se Holešovu nepovedl a po dvou individuálních chybách prohrál a skončil bez medaile; ve finále dokázal polský tým přehrát Šaľu a výsledkem 1:0 obhájil loňské prvenství. Turnaj ozdobily i skvělé individuální výkony a po zásluze byla jako nejlepší hráčka oceněna domácí Dominika Stolářová.

Nedílnou součástí turnaje byly dva charitativní počiny – před zaplněnou halou se nejdříve představily dvě sportovkyně - klientky sociálního zařízení Javorník Chvalčov – s gymnastickým cvičením s míčem a stuhou a odměnou jim byl jednak bouřlivý potlesk zaplněné haly, jednak kytičky a dárky, které převzaly od ředitelky turnaje a krajské zastupitelky a starostky Chropyně ing. Věry Sigmundové. Odpoledne pak pořadatelé předali finanční výtěžek turnajové tomboly(včetně finančního příspěvku polského družstva) Romanu Trefilovi, holešovskému mladíkovi se zdravotním handicapem. Dívčí fotbalový klub Holešov tak opětovně podpořil potřebné spoluobčany a naplnil zároveň myšlenku vzájemné pomoci všech všem …

Za zdárný průběh turnaje patří poděkování hráčkám, trenérům, rozhodčím a fanouškům, dále všem organizátorům z domácího DFK; finančně turnaj podpořili a velké díky si zaslouží: Zlínský kraj, bývalý reprezentant v kopané Zdeněk Grygera, Josef Smýkal, Olympia o.s., spolky Každý může pomáhat, Krajská rada AŠSK ČR Zlínského kraje a Město Holešov.

Výsledky:

  1. LKS Goczalkowice Zdrój
  2. FK Slovan Dusľo Šaľa
  3. FC Union Nové Zámky juniorky
  4. DFK Holešov
  5. SK Březnice
  6. SK Březůvky
  7. SK Baťov 1930
  8. FC Babice


Nejlepší brankářka:
Liana Póňová     (Šaľa)

Nejlepší střelkyně:
Beata Madeja    (Goczalkowice)

Nejlepší hráčka:
Dominika Stolářová (Holešov)

DFK Holešov: Gabriela Lipková, Kateřina Kasalová, Dominika Stolářová, Zita Pospíšilová, Adriana Ševčíková, Kamila Dětská, Karolína Kozlanská, Michaela Fojtová, Veronika Víznerová, Terezka Pospíšilíková, Kristýna Zichalová, Sára Illéšová, Ema Jiroušková.

Dres Zdeňka Grygery (posezónní ocenění DFK Holešov) získala za vzorný přístup ke sportu, fotbalu a povinnostem hráčky Michaela Fojtová.

Všem účastníkům přeji krásné svátky vánoční, šťastný a klidný rok 2015.

Mgr. Svatava Ságnerová