Menu

Články

Charitativní akce v Holešově v letech 2010 - 2013

Vyhledávání

Každý může pomáhat

< návrat zpět

Svět jinýma očima – úspěšná vernisáž výstavy

Celou akci uspořádalo občanské sdružení Každý může pomáhat za podpory pana Josefa Smýkala. Myšlenka přiblížit každodenní starosti i radosti lidí, kteří se potýkají za pomoci své rodiny, přátel a známých se zdravotním handicapem, byla realizována díky spolupráci mladého fotografa Jakuba Trunce s rodinou Michalky Macurové a Romanem Trefilem, kteří laskavě svolili k nahlédnutí do svého všedního života a jeho zachycení prostřednictvím fotografií.


Všichni přítomní si vyslechli hudební vystoupení Nelly Bilové, Sylvie Šimečkové a Vlastimila Hulenky a doprovodné slovo realizátorů výstavy. Martina Macurová, maminka Michalky, a Roman Trefil, poté převzali po jednom z exponátů výstavy a návštěvníci si mohli prohlédnout další plátna, představující chvíle z rodinného života Romana a Michalky. Citlivě nafocené snímky ukazují návštěvníkům to, co o našich handicapovaných občanech vůbec nevíme a ani netušíme – prostředí, ve kterém tráví většinu svého času, jejich rodinné příslušníky i symboly pomoci těmto lidem – plastová víčka, která sbíral a sbírá snad celý Holešov.


Přítomnost velkého množství hostů včetně fotografovaných, skvělá atmosféra podtrhnutá útulným prostředím kavárny společně se vstřícným přístupem majitele – to vše vytvořilo neopakovatelný zážitek pro všechny, kdož tento podvečer absolvovali.


Děkuji všem, kteří myšlenku pomoci Michalce a Romanovi realizovali a podpořili ji finančně, morálně i svou přítomností na vernisáži. Obzvláště děkuji za podporu svému manželovi a dceři Lucii, Jakubovi a panu Josefu Smýkalovi, který opětovně finančně pomohl realizovat akci s charitativním podtextem, děkuji městu Holešov za finanční podporu této činnosti.


Na vernisáži zazněla řada podnětných myšlenek a nápadů, které vytvoří další milníky cesty o.s. Každý může pomáhat. Pomáhejte i vy – každý z nás přece může někdy v životě patřit k potřebným lidem.

Mgr. Svatava Ságnerová